Vi använder även moderna redskap som skär av snön längst ner mot taket och som via en glidvänlig plastyta ger snön skjuts ner från taket, med denna metod tar det inte lång stund att skotta taket.

Exempel på metoder:
https://www.youtube.com/watch?v=gG_2rJvA0aE
https://www.youtube.com/watch?v=wbOuP3NpySE

Det har varit stort tryck när väl snön kommer, så för att vara säker på att få hjälp till med snöskottning rekommenderar vi att du som är intresserad av snöskottning
kontaktar oss så fort som möjligt för att skriva avtal, avtalskunder har förtur.
Det snabbaste sättet att kontakta oss för beställning, information eller frågor är
att skicka in en intresseanmälan. office@takskottning.nu
Vi försöker kontakta dig så fort vi kan efter det.

Vid snöskottning behöver det minst vara två personer som utför arbetet. Arbetet får inte utföras som ensamarbete och det behöver ofta vara någon som varnar …

Regler för fastighetsägare gällande snöskottning:
https://www.fastighetsagarna.se/globalassets/broschyrer-och-faktablad/faktablad/faktablad-sno-och-is

Att inte röja tak från snö och is kan leda till svåra olyckor

Blöt snö kan bli väldigt tung och är en påfrestande belastning för taket. Dessutom är isbildning och istappar som hänger ner en viktig säkerhetsfråga. Varje år sker ett flertal olyckor där isblock och istappar ramlar ner från tak. Det är fasansfulla krafter som dessutom kan leda till dödlig utgång för den som har otur. Snöskottning av tak är särskilt viktigt för fastighetsägare i städer med vältrafikerade gator.

Snö per m2

Även om tak givetvis är olika bra på att klara av påfrestningar kan du räkna med att ett tak på en vanlig svensk villa. Gränsen för snö per kvadratmeter ligger på ungefär 150 kilo. Omsatt i snö betyder det cirka 40 centimeter blötsnö eller 50 centimeter gammal snö. Kom ihåg att det inte bara är tyngden som spelar roll, is på ditt tak kan orsaka skador på många olika material och en istapp som hänger på taket är en potentiell livsfara.

Vad kostar snöskottning / takröjning?

Som privatperson, om du behöver snöskottning tak så kan du använda dig av ROT-avdraget! Snöröjning omfattas av ROT så länge arbetet sker i nära anslutning till din tomt. Arbetskostnad för snöskottning tak rabatteras då med 30%. Vill du få preciserat vad som avses med ”i nära anslutning till din tomt”, hör av dig till Skatteverket och kolla vad som gäller för just ditt hus.

Pris för takskottning varierar men du får räkna med att betala någonstans mellan 300 – 500 kr per timme + moms.