Vi använder även moderna redskap som skär av snön längst ner mot taket och som via en glidvänlig plastyta ger snön skjuts ner från taket, med denna metod kan medföra att det blir lättare att få ner snön på ett säkert sätt.
Vi kan även om kunden vill ta bort nerfallen snö med tex traktor eller snöslunga. även skottning av infarter.

Exempel på metoder:
https://www.youtube.com/watch?v=gG_2rJvA0aE
https://www.youtube.com/watch?v=wbOuP3NpySE

Det har varit stort tryck när väl snön kommer, så för att vara säker på att få hjälp till med snöskottning
rekommenderar vi att du som är intresserad av snöskottning
kontaktar oss så fort som möjligt för att skriva avtal, avtalskunder har förtur.

Det snabbaste sättet att kontakta oss för beställning, information eller frågor är
att skicka in en intresseanmälan. office@takskottning.nu
Vi försöker kontakta dig så fort vi kan efter det.

Vid snöskottning behöver det minst vara två personer som utför arbetet. Arbetet får inte utföras som ensamarbete, vid publika plaster eller tex skolor så måste det även finnas en person som står på backen och håller koll så att ingen skadas av fallande snö. 

Regler för fastighetsägare gällande snöskottning:
https://www.fastighetsagarna.se/globalassets/broschyrer-och-faktablad/faktablad/faktablad-sno-och-is

Att inte röja tak från snö och is kan leda till svåra olyckor

Blöt snö kan bli väldigt tung och är en påfrestande belastning för taket. Dessutom är isbildning och istappar som hänger ner en viktig säkerhetsfråga. Varje år sker ett flertal olyckor där isblock och istappar ramlar ner från tak. Det är fasansfulla krafter som dessutom kan leda till dödlig utgång för den som har otur. Snöskottning av tak är särskilt viktigt för fastighetsägare i städer med vältrafikerade gator.

Snö per m2

Även om tak givetvis är olika bra på att klara av påfrestningar kan du räkna med att ett tak på en vanlig svensk villa. Gränsen för snö per kvadratmeter ligger på ungefär 150 kilo. Omsatt i snö betyder det cirka 40 centimeter blötsnö eller 50 centimeter gammal snö. Kom ihåg att det inte bara är tyngden som spelar roll, is på ditt tak kan orsaka skador på många olika material och en istapp som hänger på taket är en potentiell livsfara.

Vad kostar snöskottning / takröjning?

Som privatperson, om du behöver snöskottning tak så kan du använda dig av RUT-avdraget! Snöröjning omfattas av RUT så länge arbetet sker i nära anslutning till din tomt. Arbetskostnad för snöskottning tak rabatteras då med 50%. Vill du få preciserat vad som avses med ”i nära anslutning till din tomt”, hör av dig till Skatteverket och kolla vad som gäller för just ditt hus.
Pris för takskottning för privatpersoner varierar men du får räkna med att betala någonstans mellan 285 – 300 kr per timme efter rut, beroende på åtkomlighet,
lutning och höjd.
Kan även tillkomma reskostnader, kostnader för traktor eller snöslunga, samt etablering och avetablering.